Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι,

 

Τα χρόνια που πέρασαν η χώρα μας βρέθηκε στη δίνη της χειρότερης οικονομικής κρίσης στη σύγχρονη ιστορία της. Τα δεδομένα στα οποία είχαμε όλοι στηρίξει τις ζωές μας ανατράπηκαν. Μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον έπρεπε να κρατήσουμε το Δήμο μας ζωντανό και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα για κάθε συμπολίτη μας.

 

Αυτό πράξαμε. Όπως ορίζει το αυτονόητο καθήκον μας, όπως επιβάλλει η ευθύνη που μας αναθέσατε. Με ήθος, ειλικρίνεια και εντιμότητα.

 

Ο Δήμος μας δεν αφέθηκε στην τύχη των περιστάσεων της γενικότερης κατάστασης που πέρασε η χώρα. Έλαβε τολμηρές πρωτοβουλίες, σχεδίασε, καινοτόμησε, άνοιξε τα φτερά του. Με στρατηγικό σχέδιο που ξεπερνά τα στενά χρονικά πλαίσια μιας δημαρχιακής θητείας, με όραμα και ορίζοντα για το που πρέπει να βρίσκεται η πόλη μας τα επόμενα 20 χρόνια.

 

Οραματιστήκαμε μια πόλη ανοιχτή, μια πόλη που καινοτομεί, που τολμά ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά που ο χρόνος και οι καταστάσεις επέβαλαν. Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε δράσεις για να τονώσουμε την τοπική οικονομία, δρομολογήσαμε σημαντικά έργα που στοίχειωναν την πόλη μας για δεκαετίες, σταθήκαμε στο πλάι των συμπολιτών μας που είχαν πληγεί περισσότερο από την κρίση και κάναμε το Δήμο μας ένα δημοφιλή προορισμό για ολόκληρο το χρόνο.

 

Όλα αυτά τα καταφέραμε μαζί!

 

Υποσχεθήκαμε μια πόλη ζωντανή, μια πόλη με χρώμα που αφήνει πίσω το γκρίζο, μια πόλη που συνεχίζει να οραματίζεται, που συνεχίζει να ελπίζει, ένα Δήμο που καινοτομεί.

 

Η επόμενη περίοδος είναι καθοριστική για το μέλλον του Δήμου μας. Όλη αυτή η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε μαζί για τις τομές και τις ανατροπές που έπρεπε να έχουν γίνει από χρόνια οφείλει να συνεχιστεί. Από τη Δημοτική Αγορά, το νέο Νοσοκομείο, την ίδρυση της Τεχνόπολης του Ευρίπου & Πανεπιστημιακών Σχολών, την παράκαμψη Χαλκίδας μέχρι τις μεγάλες αστικές αναπλάσεις και τα έργα υποδομών σε κάθε γωνιά του Δήμου που έχουμε δρομολογήσει. Ταυτόχρονα, με τον ίδιο εξωστρεφή προσανατολισμό οφείλουμε να ενισχύσουμε την αναπτυξιακή στρατηγική που σχεδιάσαμε και να πολλαπλασιάσουμε τα οφέλη της για κάθε συμπολίτη μας. Για ένα νέο Δήμο, ένα διαφορετικό Δήμο, φιλικότερο, πιο πράσινο, πιο ανοιχτό, πιο δημιουργικό.

 

Αυτό το Δήμο οραματιστήκαμε. Γι αυτό το Δήμο θα συνεχίσουμε Μαζί!

 

Σας ευχαριστώ!

 

Χρήστος Δ. Παγώνης

Δήμαρχος Χαλκιδέων