Search
  • chalkidazontanipol

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Με την ψήφο μας καθορίζουμε το μέλλον μας.Της Έφης Ντίνη

Στις επερχόμενες εκλογές οι πολίτες του Δήμου Χαλκιδέων θα κληθούν να αποφασίσουν ποιο μέλλον θέλουν πραγματικά για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Θα αποφασίσουν για το αν συμβιβάζονται με το να καλύπτονται μόνο οι μικρές και καθημερινές ανάγκες, που είναι και το αυτονόητο, ή αν θα συμβαδίσουν με τα νέα δεδομένα, που απαιτεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής και κοινωνικής δράσης και αν θα απαιτήσουν να υπάρξει συνέχεια στην πρόοδο και την ανάπτυξη.

Ο κάθε ένας θα κληθεί να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, ψηφίζοντας τα κατάλληλα πρόσωπα και ικανά να τον εκπροσωπήσουν στο Δήμο Χαλκιδέων με γνώμονα τα δείγματα γραφής τους και το τι έχουν μέχρι σήμερα προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, οι άνθρωποι που εκλέγονται μαζί του, αποτελούν μαζί με τους πολίτες μία ομάδα, που εργάζεται χωρίς προσωπικά συμφέροντα για την κοινωνική ευημερία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας.

Γιατί όσοι φωνάζουν σήμερα δεν μπόρεσαν να δώσουν λύση περισσότερο από 30 χρόνια;

Γιατί όσοι εκλέχτηκαν να υπηρετήσουν την πόλη και τους πολίτες επέτρεψαν, όλα αυτά τα χρόνια, να αποτελεί σημείο παρακμής ενώ θα έπρεπε να είναι σημείο αναφοράς της ιστορικής ταυτότητας της πόλης με έμφαση στην εμπορική οικονομία; Αν πρέπει να κρίνουμε τώρα τη στάση της Δημοτικής Αρχής του Χρήστου Παγώνη στο συγκεκριμένο ζήτημα θα διαπιστώσουμε ότι πήρε αποφάσεις και δρομολόγησε την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου, που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της «καρδιάς» του Μητροπολιτικού Δήμου της Χαλκίδας.

Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε σήμερα; Ποια είναι η στάση που τήρησε επί του θέματος η Δημοτική Αρχή του Χρήστου Παγώνη;

Από το 2014 με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και συγκεκριμένο σχέδιο ξεκίνησε τις προσπάθειες για να δοθεί οριστική λύση πετυχαίνοντας τελικά τη διευθέτηση της αποκατάστασης και ανάπλασης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας και της Πλατείας Αγοράς και πλέον ένα έργο που στοίχειωνε το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης μας για περισσότερο από 30 χρόνια βρίσκεται στο στάδιο της Δημοπράτησης.

Η Δημοτική Αρχή του Χρήστου Παγώνη κατάφερε τηρώντας τους όρους και τις προϋποθέσεις, που έθετε το Υπουργείο Πολιτισμού, να ξεπεράσει χρονοβόρες διαδικασίες και να ολοκληρώσει πριν το τέλος της θητείας της όλες τις απαιτούμενες μελέτες πετυχαίνοντας το στόχο που είναι δημοπράτηση του έργου. Μάλιστα οι εργασίες έχουν δρομολογηθεί να ξεκινήσουν το Φθινόπωρο του 2019.

Ένα έργο πνοής -καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην ιστορία του Δήμου- που αλλάζει ριζικά την εικόνα του ιστορικού κέντρου της πόλης, δίνει ώθηση για καινοτομία και τονώνει την επιχειρηματική ζωή του τόπου. Το έργο αυτό θα αποτελέσει πόλο έλξη εμπορικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και ταυτόχρονα θα γίνει πηγή νέων θέσεων εργασίας.

Ένας Δήμαρχος που αγωνιά για το μέλλον της πόλης και των δημοτών, που αγωνίζεται και ξεπερνά προβλήματα σε πείσμα όσων δημιούργησαν και εξακολουθούν να δημιουργούν εμπόδια προς ίδιον όφελος, είναι αυτός που θα πρέπει να μας εκπροσωπεί, δίνοντάς του τη δυνατότητα με την με την ψήφο μας να διαχειρίζεται όχι μόνο την καθημερινότητα, αλλά κυρίως να λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις και καθοριστικές για το μέλλον μας.

Και τέτοιος Δήμαρχος, απέδειξε στο πέρασμα των χρόνων με τα έργα του ότι είναι ο Χρήστος Παγώνης, που μπορεί να μας κοιτάει στα μάτια με ΚΑΘΑΡΟ και ΕΝΤΙΜΟ ΒΛΕΜΜΑ και να παλεύει για εμάς.

Το μεγάλο στοίχημα που έβαλε ως υποψήφιος δήμαρχος το 2014 το κέρδισε ως δήμαρχος το 2019!Πάλεψε και κατάφερε να δρομολογήσει ένα έργο πνοής για την πόλη και όχι μόνο.

Είναι ο Δήμαρχος που οπως υποστηρίζουν οι δημότες που αναγνωρίζουν το  έργο του, μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι τα χρήματα των φορολογουμένων θα γίνουν έργα και όχι «πάρεργα».

Ας επιλέξουμε τη συνέχεια και τη συνέπεια αντί των καιροσκοπισμού και της προσωπικής ανέλιξης.


http://www.eviakosmos.gr/index.php/politiki/item/5317-dimotiki-agora-xalkidas-me-tin-psifo-mas-kathorizoume-to-mellon-mas-krinoume-tous-aksious-kai-ikanoys-apo-to-ergo-tous-kai-oxi-apo-tis-yposxeseis?fbclid=IwAR1yDAdsNQ24Mh0zyHRu7jQAMoBUmxMzXD3Ru7DV6wLKjrRZifPiuD5Nok0

7 views