Search
  • chalkidazontanipol

Χρήστος Παγώνης – Αέρας νίκηςΠανέτοιμος να υλοποιήσει το νέο του πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, το οποίο θα εξασφαλίζει βιώσιμη προοπτική για το δήμο και νέους ορίζοντας για τους ανθρώπους του, εμφανίστηκε χθες ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης από το βήμα παρουσίασης του εκλογικού του κέντρου και του συνδυασμού του “Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας”.

Με τον αέρα της μεγαλειώδους, για τα δεδομένα της περιοχής και της εποχής, χθεσινής συγκέντρωσης και της αισιοδοξίας που αυτή αποπνέει, ο Χρήστος Παγώνης ζήτησε από τους συμπολίτες του μια καθαρή νίκη, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά το έργο που έχει παρουσιάσει ο δήμος, αποτελεί παρακαταθήκη για το σήμερα και εγγύηση για το αύριο.

Άλλωστε οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, καθώς η κατάθεση των προτάσεων προς έγκριση και χρηματοδότηση είχε στο 100% επιτυχία στην ολοκλήρωση των έργω, από τη σημερινή δημοτική αρχή.

Το συνολικό ποσό των 80εκ. ευρώ, που έχει εξασφαλίσει ο δήμος, αποτελεί το απόλυτο δημοτικό ρεκόρ μέχρι σήμερα και πρόκειται για βασικά έργα ουσιαστικής αναπτυξιακής υποδομής  και αισθητικής αναβάθμισης της πόλης της Χαλκίδας.

Απαρριθμώντας ενθυμούμενοι τα αποτελέσματα των πολιτικών πρωτοβουλιών του δήμου, έχουμε να αναφέρουμε ξεχωριστά την απορρόφηση των κονδυλίων από το πρόγραμμα Φιλόδημος, ύψους 10,5 εκ. ευρώ για χωρικές επενδύσεις και αστικές αναπλάσεις και την έγκριση των 4,5εκ. ευρώ επιπλέον για τη μελέτη αντιμετώπισης των φαινομένων διάβρωσης όλης της ακτογραμμή της  Αυλίδας έως το Βαθύ, να πρωτοστατεί στην κλίμακα σοβαρότητας και σημαντικότητας.

Η αρχή για την αποκατάσταση δημοτικής αγοράς, μετά από 30 χρόνια, αποτελεί μια αυτονόητη ανάγκη για την πόλη της Χαλκίδας, που επί των ημερών της τωρινής δημοτικής αρχής πραγματοποιείται, όπως και η δημιουργία του Πρότυπου Μουσικού Σχολείου στη Ν. Αρτάκη.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Δ. Μυταρά ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία, ενώ η πολυσυζητημένη “Πανεπιστημιακή σύμπραξη” και η δημιουργία της εκπαιδευτικής και πολιτιστικής Τεχνόπολης Ευρίπου, βρίσκεται προ των πυλών.

Λίγες ημέρες πριν, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο του δήμου, όπου αναλύθηκαν μέσα από διεθνή πρότυπα, οι βέλτιστες πρακτικές αναπτυξιακής προοπτικής του δήμου και της Χαλκίδας, βασιζόμενος σε ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, αλλά και στη συγκεκριμένη δράση που έχει συντελέσει ο δήμος τα τελευταία χρόνια. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι στη βάση των όσων συζητήθηκαν στο συνέδριο, αναμένεται να κατατεθεί ολοκληρωμένος φάκελος με τις προτάσεις και τα συμπεράσματα, τα οποία θα αποτελέσουν σθεναρό πυλώνα ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας.

Αυτά και πολλά υπερθεμάτισε στη χθεσινή του ομιλία ο Χρήστος Παγώνης, παρουσιάζοντας παράλληλα τους συνεργάτες του και τους ανθρώπους που απαρτίζουν την ομάδα του ψηφοδελτίου, μία ομάδα με ήδη υπάρχουσα εμπειρία και με το νέο στοιχείο της ανανέωσης, της όρεξης, των νέων ιδεών, της καινοτομίας και της πρωτοπορίας.https://evia365.gr/christos-pagonis-aeras-nikis/

5 views