Search
  • chalkidazontanipol

The Caller - Ο Χρήστος Παγώνης φέρνει τον φοιτητόκοσμο στην ΧαλκίδαΈνα δυναμικό βήμα της διοίκησης του δήμου Χαλκιδέων προς την έλευση νέων ανθρώπων και δη φοιτητών, αναμένεται να φέρει άλλον αέρα στην Χαλκίδα. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι η «Τεχνόπολη του Ευρίπου» θα δεχθεί το νέο ακαδημαϊκό έτος 1.125 εισακτέους.

Λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι πολίτες έχουν να ακούσουν ακόμα πολλές υποσχέσεις από τους υποψηφίους που ζητούν να τους εμπιστευθούν για τις σοβαρές πολιτικές αποφάσεις, που θα κληθούν να λάβουν και αφορούν στο κοινωνικό σύνολο. Ως ενεργοί πολίτες πρέπει να συμμετέχουμε στα κοινά και να έχουμε γνώση για το τι συμβαίνει για να μπορούμε να κρίνουμε και να ελέγχουμε αυτούς που κάθε φορά εκλέγουμε. Οφείλουμε να είμαστε σε θέση να κατανοούμε πλήρως τους παράγοντες, που διασφαλίζουν τη συνέχεια μιας πόλης και τη σταθερότητα. Ωραίοι, είναι, λοιπόν οι βαρύγδουποι τίτλοι και οι δηλώσεις για το τι θα κάνουν όλοι οι υποψήφιοι, θα περιμέναμε, ωστόσο, να ακούσουμε και την αυτοκριτική τους για τα έργα και τις ημέρες τους. Αλήθεια, κανείς δεν έκανε κανένα λάθος; Γιατί αρκετοί είναι αυτοί που επί σειρά ετών κατέχουν θέσεις ευθύνης, αλλά όταν έρχεται η ώρα των εκλογών είναι σαν να αρχίζουν από την αρχή, σαν να είναι η πρώτη τους απόπειρα να ασχοληθούν με τα ζητήματα διοίκησης ενός Δήμου. Ποιο είναι το βασικό κριτήριο επιλογής μας; Είναι μόνο το πόσο συχνά βλέπουμε υποψηφίους να παρελαύνουν στις διάφορες εκδηλώσεις; Το να είναι στους δρόμους και στα καφενεία μόνο την περίοδο των εκλογών; Το βασικό κριτήριο για όσους έχουν αναλάβει την ευθύνη της πόλης και ζητούν ξανά να τους εμπιστευθούμε είναι τα έργα τους και η λειτουργία τους στη βάση της εντιμότητας και του ήθους για κάθε πράξη και απόφασή τους. Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης είναι μεταξύ των πολιτικών προσώπων που καλούμαστε να κρίνουμε για το αν θα του δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσει το έργο του. Ο Χρήστος Παγώνης και οι συνεργάτες του έχουν πολύ σημαντικό έργο να παρουσιάσουν. Έχουν δώσει δείγματα γραφής και έχουν και σχέδιο που πρέπει να υλοποιηθεί ως συνέχεια των όσων έχουν δρομολογηθεί, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν στη διάρκεια της θητείας τους ως απόρροια των εντάσεων που προκαλούνται -ενδεχομένως- ανάμεσα σε ατομικά συμφέροντα και τη δημόσια εξουσία. Ένα από αυτά τα φιλόδοξα έργα, που αφορούν κυρίως στο μέλλον των επόμενων γενεών, για τα οποία δεν θα πρέπει να αλλάξει ο σχεδιασμός, όπως είθισται- δυστυχώς- να συμβαίνει με την εναλλαγή Δημοτικών Αρχών, είναι η δημιουργία της Τεχνόπολης Eυρίπου - Σύμπλεγμα Τεχνολογίας, Τέχνης και Πολιτισμού στην ευρύτερη εδαφική περιφέρεια της πόλης της Χαλκίδας, ως χώρος ανάπτυξης καινοτόμων ερευνητικών, αναπτυξιακών και πολιτιστικών δομών. Το Μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία της «Τεχνόπολης του Ευρίπου», υπέγραψαν ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης και ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιος Δημόπουλος.


Η «Τεχνόπολη του Ευρίπου» αποτελεί ένα σύμπλεγμα Τεχνολογίας, Τέχνης και Πολιτισμού που θα στεγάσει καινοτόμες ερευνητικές, αναπτυξιακές και πολιτιστικές δομές σε χώρο που παραχωρεί ο Δήμος Χαλκιδέων στη Δημοτική Ενότητα Αυλίδας. Είναι ένα οραματικό έργο που θα βγάλει το Μητροπολιτικό Δήμο της Χαλκίδας από την απομόνωση και θα τον εντάξει στον Πανεπιστημιακό χάρτη της Χώρας. Παράλληλα, η Χαλκίδα και η ευρύτερη περιοχή θα μετατραπεί σε πόλο τεχνολογικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, ενώ θα δώσει πολλές ευκαιρίες στα νέα παιδιά να παραμείνουν στον τόπο τους, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον, καθώς η Χαλκίδα και η ευρύτερη περιοχή θα γίνει Κέντρο Έρευνας, Εφαρμογής και Καινοτομίας, που σε συνδυασμό με τη λειτουργία στο ΤΕΙ, από φέτος το Σεπτέμβριο, των πέντε νέων Τμημάτων του Πανεπιστημίου θα εντάξουν την περιοχή μας στον Πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας και θα τη μετατρέψουν σε πόλο τεχνολογικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης και επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας» μετά και την ανακοίνωση του αριθμού των φετινών εισακτέων σπουδαστών στα πέντε νέα τμήματα του ΕΚΠΑ στις υποδομές του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας, στα Ψαχνά . Η αύξηση του αριθμού των σπουδαστών σε 1.125 συνολικά από 250 που αναμένονταν, δίνει το έναυσμα για την επιτάχυνση των διαδικασιών που έχει ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή του Χρήστου Παγώνη για τη δημιουργία Τεχνόπολης – Σύμπλεγμα Τεχνολογίας, Τέχνης και Πολιτισμού (Τεχνόπολη Ευρίπου) στην ευρύτερη εδαφική περιφέρεια της πόλης της Χαλκίδας, ως χώρο ανάπτυξης καινοτόμων ερευνητικών, αναπτυξιακών και πολιτιστικών δομών.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση για την αύξηση των εισακτέων ανά τμήμα αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη του ότι ο Χρήστος Παγώνης με υπευθυνότητα έχει σχεδιάσει και προγραμματίσει τις επόμενες κινήσεις για να γίνει πράξη αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο. Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειές του για την ανέγερση της Τεχνόπολης του Ευρίπου που θα έχει ως αποτέλεσμα μέσα στην επόμενη τετραετία πάνω από 5.000 φοιτητές να φιλοξενούνται στην περιοχή μας.

Oι 1.125 εισακτέοι που θα φιλοξενηθούν στην περιοχή μας ανά τμήμα έχουν ως εξής:

- Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης , Αγροδιατροφής και Διαχειρίσης Φυσικών Πόρων - 230

- Τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας - 135

- Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας - 300

- Τμήμα Τεχνολογίων Ψηφιακής Βιομηχανίας - 230

- Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου - 230

Η «Τεχνόπολη Ευρίπου» αποτελεί δείγμα γραφής -μεταξύ άλλων-για το ποιο είναι το όραμα της Δημοτικής Αρχής του Χρήστου Παγώνη, που δεν εγκλωβίζεται στη διαχείριση των καθημερινών και μόνο ζητημάτων και στη διαχείριση της απραξίας, αλλά βελτιώνει το παρόν και χτίζει το μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr


https://thecaller.gr/callers-choice/o-christos-pagonis-fernei-ton-foititokosmo-stin-chalkida-1-125-eisakteoi-stin-technopoli-toy-eyripoy/

3 views